045 567 60 70
Tijdens kantooruren

ZOO van ZAND

Helaas hebben wij ZOO van ZAND dit jaar moeten annuleren. Wij hopen dit prachtige evenement in 2021 opnieuw te kunnen organiseren.


GaiaZOO-slider ZAND

Gaia is de godin van de aarde en die aarde bestaat voor een groot deel uit zand. Zand is overal: het vormt duinen, stranden en woestijnen en is een bouwsteen voor dier en mens.

Er zijn veel soorten zand: los zand glipt door de vingers, maar met het juiste zand kun je kastelen bouwen. En precies zo'n zand zit in de bodem van Zuid-Limburg. In het kader van het 15-jarig jubileum van GaiaZOO in 2020, hebben we daarom zandkunstenaars uit de hele wereld gevraagd om met 'ons zand' sculpturen van hun favoriete dieren te creëren, verdeeld over de vier gebieden van GaiaZOO: Taiga, Limburg, Rainforest en Savanna.

De bouw start vanaf 11 april 2020 en de kunstwerken zijn dankzij een speciale vernislaag tot het najaar in de hele dierentuin te bewonderen. Van de eerste uitsnede tot de volwaardige sculptuur: met uw Gaia-abonnement kunt u het hele proces van dichtbij op de voet volgen!

In deze time-lapsvideo zie je hoe het kunstwerk tot stand kwam!

 

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO