Gaia Nature Fund Nieuws

Datum: 20 juni 2018

Na een jaar actie voeren is het doel bereikt: ruim 20.000 euro voor de bescherming van berberapen in Marokko.

GaiaZOO - Berberaap

Haaksters

Vrijwillige haaksters maaken vele tientallen berberapen – en bijna evenveel gehaakte apen werden verkocht aan bezoekers, collega’s en andere betrokkenen. Ook deden de Vrienden van het Gaia Nature Fund, Ondernemers Sociëteit Voerendaal en Service Club Hozelt een belangrijke bijdrage. En de duizenden muntjes alle bezoekers van GaiaZOO in de moneyspinner achterlieten… We willen iedereen die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd om dit mooie resultaat te halen heel hartelijk bedanken!

BMAC (Barbary Macaque Awareness & Conservation)

Sian Waters (zie foto), grondlegger van het BMAC project in Marokko ter bescherming van de berberaap, vertelde tijdens het Gaia Nature Fund symposium van 5 juni via Skype wat ze allemaal met dit geld hebben kunnen doen het afgelopen jaar. Zo kon via gezamenlijke hulp van diverse zoos in Europa een nieuwe landrover worden aangeschaft (om de oude die total loss verklaard was te vervangen); onmisbaar voor BMAC om door heel Marokko beschermings- en bewustwordings-werk te kunnen doen.

Cameravallen

Ook werden 10 cameravallen gekocht; dit zijn camera’s die geactiveerd worden als er een dier langsloopt en op dat moment een foto maken. Deze cameravallen zijn essentieel voor BMAC om de groepen berberapen in onherbergzaam terrein te kunne monitoren. Op de eerste beelden die gemaakt zijn door deze cameravallen zijn diverse berberapen te zien. Ook vrouwtjes met jongen. Bovendien laten de foto’s zien dat er ook herdershonden door het leefgebied van de apen struinen – die ook nog eens azen op berberapen…

Toezichthouders

BMAC gebruikt de donatie van het Gaia Nature Fund daarom ook om extra toezichthouders in te zetten, zodat ze aanvallen van herdershonden op jonge berberapen kunnen voorkomen. En dat is juist nu (juni) heel belangrijk, omdat de jongen in deze periode van het jaar voor het eerst rond hun moeder beginnen te scharrelen.

Koop zelf een gehaakte aap

Er zijn overigens nog steeds enkele gehaakte apen te koop. Ben je geïnteresseerd, mail dan even naar gaianaturefund@gaiazoo.nl

Deel deze pagina
Tickets reserveer hier

Het laatste nieuws uit GaiaZOO

Rode panda

Geen dag is hetzelfde als je met dieren werkt. Wil jij op de hoogte blijven van het wel en wee van de dieren in GaiaZOO?

Volg het nieuws! >

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO