045 567 60 70
Tijdens kantooruren

BioBlitz in GaiaZOO!

BioBlitz: de natuur beleven in GaiaZOO

We weten precies welke dieren er in de dierverblijven van GaiaZOO leven (momenteel 135 soorten en ruim 1500 individuen). We houden zelfs dagelijks bij of er dieren bij komen, dood gaan of ziek worden. Maar we willen ook graag weten welke dieren er nog meer in GaiaZOO vliegen, kruipen en zwemmen. En ook welke bomen, planten en paddenstoelen er groeien... Daarom organiseren we op 10 en 11 juni een BioBlitz!

Bekijk het promotiefilmpje:
Bio Blitz Teaser Def2


GaiaZOO slider BioBlitz 611x304 NL v1

Een BioBlitz? Wat is dat!?

Tijdens de BioBlitz onderzoeken we 24 uur lang welke vogels, vissen, waterdieren, kikkers, vliegen, vlinders, zoogdieren, paddenstoelen, kevers, mossen, bloemen etc. er in GaiaZOO leven. Tientallen experts van natuurorganisaties helpen daarbij. Wil je ook helpen zoeken? Doe dan mee aan een van de leuke activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zoektocht naar kriebelbeestjes of waterslakken?  Of ontdek bij een van de informatiekramen wat je zelf kunt doen om de natuur een handje te helpen.

Waarom een BioBlitz?

In de natuur leven talloze verschillende planten- en diersoorten samen. Met een ingewikkeld woord noemen we dat ‘bio-diversiteit’. Hoe groter de biodiversiteit (hoe meer verschillende soorten), des te gezonder een leefgebied is. GaiaZOO wil de natuur graag gezond houden. Daarom vinden we het belangrijk dat de natuur in GaiaZOO het goed heeft.

Wat is er allemaal te doen?

Er zijn heel veel verschillende activiteiten. Zo kun je meedoen met een Vroege Vogels Rondleiding of kun je op AvondExpeditie. Koop snel tickets, want vol=vol!

Bekijk alle activiteiten

BioBlitz in je eigen tuin!

Ben je al enthousiast geworden en kun je niet wachten tot de BioBlitz op 10/11 juni?

Ga dan alvast zelf aan de slag. Wat dacht je van een huisje voor minibeestjes, een heus insectenhotel of een voedersilo voor de vogels? Hieronder vind je de instructies. We wensen je veel natuurplezier!
Download hier de handleiding: Hoe maak ik een minibeestjes huis?
Download hier de handleiding: Hoe maak ik een bijenblok insectenhotel?
Download hier de handleiding: Hoe maak ik een voedersilo voor vogels? 

Bedankt!
De BioBlitz is mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwillige onderzoekers en experts van allerlei organisaties: IVN afdelingen, Vogelbescherming, Natuurhistorisch Genootschap Limburg (leden van de paddenstoelen, planten, vogel, en vlinder studiegroepen), studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein, Vivara, Natuurmonumenten, Jagersvereniging Limburg, ARK natuurontwikkeling, de imker van GaiaZOO, Oehoe Werkgroep Nederland, Vogelwacht Limburg, Zoogdiervereniging, en natuurlijk de vrijwilligers van GaiaZOO. 

Deel deze pagina

Gespot; de steenmarter

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO